For fem år siden havde Odder Kunst med stor succes – oplevelsesmæssigt, besøgsmæssigt og salgsmæssigt - en international naivistudstilling med Ole Grøns naivistiske malevenner i flere verdensdele. Derfor er det med de allerstørste forventninger, at vi igen byder på en international naivistudstilling.

Naivismen er en svær kunstretning, og den faktisk ikke er spor naiv. Den kræver, at udøveren tager sit udtryk meget alvorligt og formår at se på sin omverden med naivt-kærlige øjne, akkurat som en eventyrdigter gør det. H. C. Andersens eventyr og fortællinger kaldes ofte naive, men sandheden er jo, at hans vidunderlige eventyr har flere lag og er skrevet til alle aldre, og vi oplever noget nyt ved genlæsning.

Sådan er det også med naivistisk kunst, som raffineret og dobbelttydigt afslører fortællinger i fortællingen: På papir, på lærred i keramik eller hvordan det ellers sker.
De deltagende kunstnere kommer fra Tyskland, Finland, Holland, Italien, Bulgarien, Burkina Faso og Danmark (2 fra Odder og 1 fra Beder).

Fernisering fredag 29.9. kl. 16 i KunstVærket, Vitavej 60, 8300 Odder.
 Udstillingen er åben på fredage, lørdage og søndage mellem kl. 14 og 17 frem til og med 29.10. 2023 Der er som altid gratis adgang.

Naivistisk